Hipermetropia se vindeca si la copii

hipermetropia-se-vindeca-la-copiiProbabil ai auzit ca hipermetropia se vindeca. Insa stiai ca hipermetropia se poate vindeca nu doar la adulti, ci si la copii? Metoda de tratament natural pentru a se vindeca hipermetropia poate fi aplicata si pe copii. Mai mult, aceasta metoda este mult mai singura decat alte metode prin care se trateaza sau se corecteaza hipermetropia. Pentru copii, este mult mai greu sa fie supusi unei operatii laser, iar purtatul ochelarilor de cand sunt mici nu este cea mai buna solutie.

Hipermetropia la copii

Ce semne tradeaza un defect de vedere la copii?

Daca copilul dvs. nu poate mentine un contact vizual sau daca pare ca nu vede,trebuie sa consultati un oftalmolog.O incrucisare constanta a ochilor sau o deviatie spre inafara a unui ochi este anormala;oricum,majoritatea bebelusilor mai incruciseaza ocazional ochii in primele luni de viata.Bebelusii mai mari de 3 luni pot de obicei sa urmareasca un obiect cu ochii pe masura ce se deplaseaza in campul vizual.Puteti testa asta tinand un obiect colorat,o jucarie sau o minge,in fata copilului pana cand il vede.Apoi,incet,miscati obiectul si urmariti cum se misca ochii copilului.Fiti atenti sa evitati jucariile care fac zgomot(ar putea fi atras de sunetele emise de acestea).

Multi copii se nasc cu hipermetropie dar unii dintre ei se vindeca o data cu alungirea globului ocular data de cresterea organismului.

Amintiti-va ca copilul dvs. poate avea o problema oculara chiar daca nu se plange sau nu prezinta semne neobisnuite.Copiii cu un istoric familial de probleme oculare trebuie verificati devreme pentru prezenta unor probleme similare.Medicul pediatru va realiza o evaluare a vederii dar o examinare detaliata este facuta de medicul oftalmolog.

Sursa: http://www.oftalmix.ro/intrebari_raspunsuri/ce-semne-tradeaza-un-defect-de-vedere-la-copii_17

Hipermetropia apare inca din copilarie, dar cresterea globului ocular si alungirea lui corecteaza afectiunea. Daca hipermetropia nu se corecteaza pana la varsta de 9 ani, atunci cand ochiul se opreste din dezvoltare, vederea se poate totusi pastra nemodificata prin acomodare.
Copii a caror hipermetropie nu se corecteaza prin acomodare, pot necesita ochelari sau lentile de contact. La adulti se indica chirurgie care sa modifice forma corneei sau sa inlocuiasca cristalinul.
Hipermetropia poate trece neobservata pana la varsta de 40 de ani, dar dupa aceasta varsta muschii care controleaza contractia cristalinului devin mai putin eficienti. Scaderea flexibilitatii cristalinului va scadea abilitatea de focalizare. Rigidizarea cristalinului se numeste presbiopie.
Pe masura ce hipermetropia avanseaza, atat vederea la distanta cat si cea la apropiere sunt afectate si vor necesita corectare.

Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-vedere/hipermetropia_372

Trebuie sa stiti ca VICIILE DE REFRACTIE SE MOSTENESC in proportie de peste 70%. Parintii purtatori de ochelari (unul sau ambii parinti) au o mare probabilitate de a transmite copiilor lor viciul de refractie respectiv, deci cel mai probabil copiii lor vor avea acelasi viciu de refractie sau chiar unul mai mare (vor fi purtatori de ochelari). Exista probleme deosebit de importante in aceasta privinta si lucrurile trebuie tratate cu o mare seriozitate deoarece nediagnosticarea viciilor de refractie la timp pot duce la un handicap vizual definitiv.

Este in primul rand important de stiut ca viciul de refractie pot afecta unul sau ambii ochi. Este mult mai grava situatia in care un singur ochi este afectat deoarece este ASIMPTOMATIC (nu are simptome). Vorbim acum de copiii de 3-4 ani, care nu au nici o modificare a aspectului ochilor. Totul pare absolut normal, copilul se comporta normal din punct de vedere vizual, nu se apropie de obiecte, carti de colorat, televizor, calculator etc. si pare a nu avea nici o problema. NU AVEM CUM SA STIM CA UN COPIL NU VEDE BINE CU UN OCHI DECAT IN URMA UNUI CONSULT DE SPECIALITATE, dupa ce medicul oftalmolog ii ia vederea cu fiecare ochi in parte (si celalalt acoperit). Acest examen TREBUIE facut oricarui copil de 3-4 ani, oricat ar parea el de normal. Repet, ma refer acum la copilul care nu are nici o modificare a aspectului ochilor sau a comportamentului vizual, deci PARE normal. De ce la varsta de 3-4 ani? Pentru ca in situatia in care un ochi (sau ambii au un viciu de refractie, este nevoie sa primeasca lentile care sa ii aduca imaginea la locul ei. In situatia in care acest lucru nu se intampla, daca ochiul nu-si primeste lentila necesara, vederea scade progresiv datorita faptului ca pur si simplu creierul incepe sa stearga imaginea. Este o nedreptate a naturii, daca pot spune asa!

Foarte important de mentionat este ca reeducarea vederii se poate face in aceste cazuri (numeroase de altfel) NUMAI pana la varsta de 6 (sase) ani maximum 7 numai in cazul copiilor supradotati. Orice incercare dupa aceasta varsta va fi fara vreun rezultat. Ochiul cu vederea scazuta din cauza nepurtarii ochelarilor corespunzatori se numeste AMBLIOP (AMBLIOPIE). Ochiul ambliop nu corecteaza cu nimic, nici cu ochelari si nici cu alta metoda cunoscuta de medicina pana in prezent (si nici nu va putea exista vreodata). Singura solutie este diagnosticarea in timp util si reeducarea cu ochelari si exercitii specifice pana la varsta de 6 ani. Repet, dupa aceasta varsta, nici un ochelar sau metoda medicala sau chirurgicala NU mai pot reda vederea scazuta, copilul respectiv ramanand cu un handicap vizual definitiv (pentru tot restul vietii!). Acest handicap va impieta asupra intregii vieti ulterioare deoarece determina lipsa vederii corecte in spatiu (vederea binoculara).

Sursa: http://monicapop.ro/viciile-de-refractie-la-copil/

Alege un tratament natural prin care se vinde hipermetropia. Este mult mai sanatos si mai eficient decat celelalte metode. Hipermetropia se poate vindeca in mod natural prin exercitii, obiceiuri si alimentatie sanatoasa. Iar pentru a vindeca hipermetropia copilului tau, trebuie doar sa ti cont de acest tratament.

Citeste si alte informatii despre cum se vindeca hipermtropia la copii, dar nu numai, si din urmatoarele articole:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s